Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Rendeld meg kedenc babzsákod, hogy biztosan megkapd még karácsony előtt

Környezetvédelem

Miért a fák?

Mióta emberek élnek a földön a globális erdők mérete 46%-al csökkent. Évente kb. 15 milliárd fát vágnak ki, ami valljuk be nem éppen egy kis szám és ez folyamatosan csak növekszik. Ezeknek a legnagyobb része a bútoriparban végzi.

Nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a környezetünkre és óvjuk a természetet. Lentebb összeszedtem, hogy mennyi mindent is adnak nekünk a fák, amiből sajnos a klímaváltozásnak köszönhetően a tomboló erdőtüzek, emberi kapzsiság és nemtörődömség miatt egyre kevesebb van kis bolygónkon.

Erdő tűz Pafki településen Evia szigetén. Görögország második legnagyobb szigete
(2021 - erdőtűz Pafki településen Evia szigetén. Görögország második legnagyobb szigete)

Miért is fontosak a fák?

A fák segítenek megtisztítani a levegőt, amelyet belélegzünk, megszűrik az ivóvizet és élőhelyet biztosítanak a világon az élőlények több, mint 80%-ának.
Az erdők több mint 1,6 milliárd embernek adnak munkát. Elnyelik a levegőben található szén-dioxidot. Plusz a gyógyszerek 25%-nál vannak felhasználva. Szedtél már valaha Aspirint? Na az egy fa kérgéből származik!

Szeretnénk tenni mindenképp a környezetünkért. Pont ezért vezettük be azt, hogy minden termék megvásárlása után egy Non-profit alapítvány segítségével elültessünk egy fát. "Egy fecske nem csinál nyarat" szokták mondani és pontosan ez az, ami miatt úgy gondoljuk, hogy együtt viszont megcsinálhatjuk és sikerülhet változtatni a dolgokon, hogy egy szép napon az unokáink is egészségesen és boldogan élvezhessék az életet apró kis bolygónkon.


(csak együtt sikerülhet)

 

További információt a szervezetről angol nyelven itt találtok: https://onetreeplanted.org/

 

Mit teszünk még a környezetvédelem érdekében?

Minden lehetőséget megragadunk, hogy a lehető legkörnyezetkímélőbb opciót válasszuk munkánk során. A csomagolóanyagtól a legutolsó papírdarabig csak olyan termékeket használunk, amik újrahasznosítás segítségével készültek!

 

Az oldal tetejére